BELANGRIJK

Verhuisbericht

Wij zijn verhuisd naar een nieuwe locatie,
ons nieuwe adres is:

Blaarthemseweg 8
5502 JV Veldhoven

Blaarthemseweg 8 Veldhoven

Voor de jongeren die kiezen voor een eigen pad naar een fijne toekomst.

En daarbij - tijdelijk - ondersteuning nodig hebben omdat het even niet zo lekker loopt. Samen werken we aan concrete doelen om ervoor te zorgen dat zij de weg vinden richting een zelfstandig leven. Een leven waarin zij lekker in hun vel én op hun plek zitten. Op school, in een leerbaan, op de sportclub, in relaties en thuis.

TJOIZ
helpt jou met kiezen
Slide
Slide
cd767510337798123d19b2d7c941bac6

Wie zijn wij?

Wij zijn TJOIZ.

Wij zijn TJOIZ, een organisatie voor specialistische jeugdhulp en onderwijs. TJOIZ is er voor jongeren (en hun gezin) die worden bedreigd in hun ontwikkeling en daardoor vastlopen in onderwijs en het dagelijks leven. Vanuit de eigen persoonlijkheid, motivatie en ontwikkelmogelijkheden werkt TJOIZ aan het perspectief van deze jongeren. We helpen hen in hun groei naar volwassenheid en zelfredzaamheid. Zo kiezen zij hun eigen pad richting een fijne toekomst.

Voor wie

Wij zijn er voor jongeren.

TJOIZ is er voor jongeren die - om wat voor reden dan ook - vastlopen in het onderwijs en het dagelijks leven. Dit zijn jongeren voor wie het passender is om tijdelijk een andere route te volgen richting een diploma, werk en een zelfstandiger leven. De meeste jongeren bij TJOIZ zijn tussen de 14 en 23 jaar.

Ons team

Gedreven professionals.

TJOIZ werkt met een team van gedreven en leuke mensen met specialistische kennis en ervaring in diverse vak- en leefgebieden. Zij beseffen dat zij het mooiste vak van de wereld hebben. Want wat is er mooier dan elke dag te werken aan de toekomst van onze jongeren en hen de best passende zorg en aandacht te bieden? Wij vinden dat iedereen recht heeft op het maken van eigen keuzes en deelname aan onderwijs, werk en maatschappij. Dat is onze missie!

1678bbca3dcedab04f3c4361ef9be039

Geen mens is het hetzelfde.

Ook ‘onze’ jongeren niet. Zij beschikken - stuk voor stuk - over unieke talenten, eigenschappen, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden. Vanwege de diversiteit van jongeren en hun persoonlijke - soms ingewikkelde - omstandigheden bestaat er in de visie van TJOIZ geen one-size-fits-all oplossing. Wij bieden een tijdelijk, individueel (school vervangend) programma aan op maat. Bij het vormgeven en uitvoeren hiervan gaan we uit van de zorgvraag, de wensen, doelen en mogelijkheden van de jongere, het gezin en het sociale leven. Want alleen als zij zelf inspraak hebben op de plannen, lukt het om persoonlijke doelen te realiseren.

Werken aan Perspectief.

Doen wat écht nodig is.

Intake

Inventarisatie & onderzoek

Tijdens een oriëntatiegesprek met de jongere en ouder(s) leggen we goed uit wat de aanpak is.

Samenwerken
Samenwerken en vormgeven  
Eén gezin, één visie, één plan. We maken een op maat gemaakt plan waarin de aanpak en de doelen helder zijn beschreven.
gewicht

Aan de slag 

Zonder actie, geen resultaat. We kijken hierbij naar de behoefte, belastbaarheid en naar wat prioriteit heeft en haalbaar is.

Naamloos-2

#GOALGETTER

Ons doel is altijd hetzelfde: Jongere en gezin terugkrijgen in een ‘normale’ situatie en een minder belast leven.

Kies TJOIZ. dat werkt.

Onze jongeren voelen zich niet thuis op school. Misschien hebben ze moeite met het leren op de ‘ouderwetse’ manier. Misschien hebben ze een beperking die ervoor zorgt dat concentreren moeilijk is. Of misschien hebben ze iets meegemaakt waardoor het allemaal even niet meer lukt. Wat de reden ook is, het resultaat is altijd hetzelfde. De schooltas wordt aan de wilgen gehangen. Ouders en/of verzorgers zitten met de handen in het haar en worden van het kastje naar de muur gestuurd. Om nog maar te zwijgen over ‘het systeem’. TJOIZ brengt daar verandering in en dat werkt.

cff4ac6dcd0a1e32777aa6d95e243b61